1111111111111
2222222222222
OK
Mezőnagymihály címere
MEZŐNAGYMIHÁLY
MEZŐNAGYMIHÁLY

MEZŐNAGYMIHÁLY KÖZSÉG SPORTEGYESÜLETE

2004-ben alakult 16 fővel. Jelenlegi létszámuk, 36 fő.
Elnök: Holló Ferenc
E-mail cím: hollof@gmail.com
Telefonszám: 0620/574-2059
Elnökségi Tagok: Németh Jánosné, Ficsór Lászlóné, Barta Andrea, Gulyás Péter, Holló Péter, Németh Szabolcs
Pénztáros: Molnár Valéria
E-mail cím: vabb@freemail.hu
Telefonszám: 49/424-076
Számlaszám: Borsod Takarék Takarékszövetkezet 55100100-12004616
Levélcím:3443 Mezőnagymihály Kossuth u. 131.
Cím:3443 Mezőnagymihály Kossuth u. 71.

Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról

Mezőnagymihály MLSZ határozat 2016-2017
Sporftejlesztési program és költségvetési terv 2016-2017

Mezőnagymihály MLSZ határozat 2015-2016
Sporftejlesztési program és költségvetési terv 2015-2016

Mezőnagymihály MLSZ határozat 2013-2014
Sporftejlesztési program és költségvetési terv 2013-2014

Mezőnagymihály MLSZ határozat 2014-2015
Sporftejlesztési program és költségvetési terv 2014-2015

Mezőnagymihályi Kézilabda Csapat

Mezőnagymihályi kézilabda csapat története

Tíz évvel ezelőtt egy szokványos szülő - diák mérkőzéssel indult az akkori gyereknap programjaként - a mezőnagymihályi kézilabda csapat története. Akkor még senki nem gondolta, hogy 2007 - ben a Krónikás újság hasábjain már a jubileumunkról értesítjük a falu lakóit.

Mi a kisgyerekes GYES - en lévő anyukák kezdetben jó időtöltésnek, szórakozásnak tartották ezt a sportot és nagy lelkesedéssel és elszántsággal játszottunk együtt. Hetente többször is edzettünk, ami valójában még csak ismerkedés volt a labdával és a szabályokkal.

Volt itt móka, kacagás, civakodás, marakodás, (hiszen kettőnél több nő volt egy időben egy helyen), de mindenki nagyon akart. Eleinte még nem voltak céljaink, motivációnk se igazán, de valamiért ráéreztünk a kézilabdázás ízére, és ez vitte előbbre a társaságot.

Közben hallottuk, hogy hasonló kezdeményezés más településeken is van így aztán felvettük a kapcsolatot, Sály, Borsodivánka, Tiszabábolna, Ónod, Felső - és Alsózsolca csapatával. Falunapokon, helyi kupákon mérkőztünk meg ellenfeleinkkel és a kezdeti kudarcok sem tántorítottak el bennünket a játéktól. Sőt!! Miután már valódi csapatok ellen játszhattunk, a kellő motiváció is meglett.

Közben a külsőségekre is adtunk: a filléres kínai póló után már mezgarnitúrát, cipőt is vásároltunk, és ebben már igaz kézilabdásoknak érezhettük magunkat. Örültünk hogy eltelt egy, kettő, három év. . . és mi még mindig rendületlenül dobáltuk a labdát a bitumen pályán. Időközben sokan megfordultak a csapatban, ki hosszabb ki rövidebb ideig. Diákok is szívesen jöttek közénk. Volt, aki leérettségizett, diplomát szerzett, volt, aki férjhez ment, volt, aki gyermeket szült de a kézilabdázáshoz így is hű maradt.

Az alapító tagok közül ma is aktív játékosok: Barta Andrea, Ficsór Lászlóné, Gedainé Tóth Ilona, Németh Jánosné, Zsipiné Lengyel Emese. Csapattársaink: Antal Andrea, Balázs Bernadett, Czirkusz Violetta, Farkas Kornélia, Gedai Dorottya, Hajdú Dorottya, Lázár Adrienn, Lázár Lilla, Leskó Noémi, Nagy Alexandra, Nagyné Lakatos Adrienne, Orosz Gréta, Tóth Szilvia. 2004- ben a hét év amatőr élet után úgy határoztunk, hogy kis izgalmat viszünk a mindennapjainkban és hosszú tanakodás után, belevágtunk a „profi” kézilabdázásba: megalapítottuk Mezőnagymihály község Sportegyesületét és igazolt játékosok lettünk. Beneveztünk a B.-A.-Z. megyei Kézilabda Szövetség megyei első osztályú bajnokságába, amelyben Mezőkövesd, Miskolc, Abaújszántó, Szerencs, Ózd, Kazincbarcika, Edelény, Tiszalúc, Sajószentpéter női csapatai szerepeltek. Ebből mára már csak hat gárda maradt.

Megilletődve kezdtük 2004 őszén bajnoki szezont, hiszen addig alig játszottunk szabvány méretű pályán, hivatalos játékvezetők irányítása mellett, de mindenkinek nagyon tetszett a dolog. Ellenfeleink pedig megtanulták, hogy hol van Mezőnagymihály és mindig elismerően szóltak arról, hogy egy ilyen kis településen is aktívan foglalkoznak a kézilabdázással. Az évek során egyre több iskoláskorú csatlakozott hozzánk, de még így is a mi csapatunk átlag életkora a legmagasabb a mezőnyben: közel 30 év, szemben az átlagos 20 - al. Ezt a fölényt bizony észre is vesszük a meccseken.

Június 3-án befejeződött a 2006/2007 évi bajnoki szezon. A tabellán az utolsó (hatodik) helyen végeztünk, miután az egyetlen megelőzött, Edelény csapata visszalépett a versenyzéstől. Ezt az eredményt nem éltük meg kudarcként, hiszen tudjuk hogy milyen szoros, izgalmas mérkőzéseket vívtunk ellenfeleinkkel, és hogy a legjobb tudásunk szerint játszottunk. Bizton állítom, hogy csapatunk a bajnokság legoptimistább, legvidámabb társasága. Ezt a hozzáállásunkat játékvezetőnk, az edzőnk és a játékostársaink is mindig dicsérik. Enélkül igen nehéz lenne túllépni a vereségeken és újult erővel a pályára lépni. Ez nekünk eddig nem nagyon sikerült.

Mielőtt bárki a fejéhez kapna, hogy egy ilyen eredménytelen csapat működésére minek áldoz a falu, tisztázzunk valamit. Bajnoki szerepléshez szükséges közel 200. 000 Ft-ot /teremdíj, bírói díj, nevezési díj, utazási költség/ főleg pályázati pénzekből, tagsági díjakból támogatójegyek árusításával, családi kasszából finanszírozta a csapat. Az önkormányzat eleinte hozzájárult - igen szűkösen - a működésünkhöz, de ebben a szezonban már csak két utazásunkat segítette. Az anyagi nehézségeink ellenére is reméljük, hogy tovább tudunk működni és talán a 20 éves jubileumról is beszámolhatunk majd.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani azoknak, kik támogatójegyek vásárlásával segítették egyesületünket; Mi Falunkért Alapítványnak mezvásárláshoz nyújtott támogatásért, Molnár Valériának, aki a pályázatírásban jeleskedett; Puzsa Beratalannénak, aki a jegyzőkönyvírásban volt verhetetlen; régi játékostársainknak, akik nélkül, lehet, hogy ma nem is létezne a csapat; de legfőképp családunknak: férjeinknek, gyerekeinknek, akikre mindig számíthatunk. KÖSZÖNJÜK!

Barta Andrea